Митрополит Галактион ще бъде изписан от болницата на 25 май

Старозагорският митрополит Галактион е в стабилно състояние и най-вероятно ще бъде изписан от УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" на 25 май 2015 г. Както вече www.infoz.bg съобщи, владиката пострадал при катастрофа сутринта на 21 май 2015 г. на изхода на Симеоновград в посока Харманли. Около 13:00 часа същия ден той беше приет в неврохирургията на университетската болница в Стара Загора.

galaktionВ резултат на пътното произшествие е получил мозъчно сътресение, счупвания на няколко ребра и пукната лъчева кост на лявата ръка.

Владиката е пътувал за църковна служба с лек автомобил "Мерцедес", управляван от 71-годишен мъж от Стара Загора. На кръстовището между улиците „Съединение” и „Д. Груев” в Симеоновград 35-годишен мъж от Димитровград, управлявал товарен автомобил „Ман”, е предприел маневра завой наляво по улица „Д. Груев” и в него се е ударил неправилно изпреварващият го „Мерцедес”. В резултат на това 71-годишният шофьор на "Мерцедес"-а, е получил контузии на главата и е без опасност за живота, 28-годишен мъж, пътувал в същата кола, е с контузии на главата и гръдния кош и с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Хасково. Образувано е досъдебно производство.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Споделете!

На подобна тема