Емил Христов: Финансовото състояние на България е много добро

Фискалният резерв на България продължава да расте и то на фона на изплащането на външния дълг в размер на 2 млрд. лева. Така задълженията на страната ни намаляха до 25% от БВП, съобщи пред журналисти народният представител от ГЕРБ - Стара Загора Емил Христов.

Кърчев, Христов, Танев и МаневВ пресконференцията участваха и колегите му Маноил Манев, Радостин Танев и Борис Кърчев.

"Имаше много черни прогнози за състоянието на фискалния резерв от страна на опозицията, но те са проява само на популизъм. Нещо повече - това доказва, че финансовото министерство работи добре и в правилна посока" - категоричен е Емил Христов.

"Добрата финансова политика, събираемостта и стабилността на финансовия резерв дават възможност за подобрения. Работим за увеличаване на заплатите на полицаите и за извънреден труд“ - съобщи Маноил Манев.

„Работим целенасочено за намаляване на броя на катастрофите. Отпадането на знак Е24, който предупреждава за наличие на камера на пътя, е една от стъпките за ограничаването на пътните произшествия. Предстои ни още много работа, но тази черна статистика за загиналите и ранените по пътищата трябва да бъде ограничена“ - каза депутатът Борис Кърчев, който е член на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. Той припомни, че се обмисля оптимален вариант за изработване на отделни нормативни уредби, с които да се рамкират правилата на пътя, на обучението, на регистрацията и на санкционирането.

Временната комисия, на която Емил Христов е председател, занимаваща се с проучване на процедурата по избор на нов тип боен самолет, активно работи, уточни депутатът. „Приехме вътрешните правила за дейността на комисията, както и списъка, с който изискваме първата част от документите от Министерство на отбраната", каза Христов. Той заяви, че е крайно необходимо да се избягва политизирането на темата и внасянето на напрежение, както при работата на Временната комисия, така и когато става дума за работата на Парламентарната комисия по отбрана.

Народните представители съобщиха още, че тиражираната информация за изграждане на ислямско училище в кв. "Лозенец" не отговаря на истината. В община Стара Загора не е постъпвало заявление за строителство от нито една религиозна общност.

www.infoz.bg

На подобна тема