Излезе от печат на първата историческа книжка за оцветяване

Излезе от печат първата историческа книжка за оцветяване

Историчко е името на новия приятел на децата, който ще ги поведе на вълнуваща разходка в света на българските владетели. Образът му се появява в първата по рода си книжката за оцветяване на историческа тематика - „Владетелите на България“. Автор на идеята е Сдружение „Българска история“.

Целта е да се засили интересът на най–малките читатели към славното минало, представено по достъпен начин. Така децата нагледно, чрез цветни илюстрации и шаблони за оцветяване, ще опознават историята ни.

Картинките изобразяват десет средновековни владетели и събитията, белязали тяхното управление – кан Кубрат, кан Аспарух, кан Тервел, кан Крум, Княз Борис, цар Симеон, цар Самуил, Асеневци, цар Иван Асен Втори и цар Шишман. Историята на всеки един от тях е представена в кратък и адаптиран текст. Благодарение на графичното оформление на страниците, информацията е поднесена като реплика, която лъвчето отправя към своите спътници – децата. Разказът на Историчко е увлекателен и има способността да пренася малчуганите в един колкото приказен, толкова и реален свят – този на българската история. Това дава шанс на подрастващите да почувстват историята близка и вълнуваща. А добрите примери и поуките от миналото да се усвоят в приятната атмосфера на творчеството.

Книжката е подходяща както за пораснали, така и за по-малки деца, чиито родители или обучители също ще се впуснат в приключението на Историчко. Той ще им помогне да намерят верния път на възпитание и да изградят от ранна възраст ценности като родолюбие, гордост, национална принадлежност.

За момента книжката не се разпространява в търговските мрежи и може да бъде поръчана от сайта на „Българска история“.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на сдружение "Българска история")

На подобна тема