Максималните температури на 29 август ще бъдат между 20 и 25 градуса

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици е обявен в област Стара Загора

Жълт код за обилни валежи и гръмотевици обяви Националният институт по метеорология и хидрология на 29 август в шест области на страната: Пазарджик, Пловдив, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

В област Стара Загора се очакват значителни валежи, около и след обяд, придружени с гръмотевици. Количества на валежите - до 25 - 30 л/кв.м.

На 29 август облачността ще е значителна. Ще има валежи, в следобедните часове на места в Южна България, придружени с гръмотевици. Ще продължи да духа североизточен вятър, предимно слаб, в Източна България – умерен. Дневните температури ще се понижат значително и максималните ще са предимно между 20° и 25°, в София около 20°. Вечерта от северозапад ще започне намаление на облачността, съобщава Националният институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до средното за месеца. През деня ще се повишава.

В планините ще бъде облачно, по високите части мъгливо. Ще има валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен северен, по-късно през деня североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра – около 10°.

Над Черноморието също ще има значителна облачност и валежи. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 21 - 23°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни