Лот 2 на автомагистрала "Марица" ще бъде открит на 28 май

Бойко Борисов открива лот 2 на автомагистрала "Марица" край Димитровград

Лот 2 Димитровград – Харманли (от км 36+400 до км 70+620) от автомагистрала "Марица“ ще бъде открит на 28 май 2015 г. в 16:00 часа на пътен възел Димитроград. Общата дължина на участъка е 34,22 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма "Транспорт“ 2007 - 2013 г.

На официалната церемония ще присъстват: премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, членовете на УС – инж. Илиана Захариева и инж. Дончо Атанасов, и др.

Корина КрецуПредварително обявеното участие на европейския комисар по регионална политика Корина Крецу няма да се състои. Причината е авария на летището в Брюксел, която не позволи пристигането на г-жа Крецу. Нейното посещение в България се отлага за месец юни.

Пресичането на автомагистралата с международен път Е-85 (І-5) Димитровград – Хасково ще се осъществява безконфликтно на две нива. На 34-километровия участък има още два пътни възела – "Симеоновград“ – за връзка с път III-503 Симеоновград – Харманли, и "Тополовград“ – с път II-76 Тополовград - Харманли. Изградени са мост над р. Харманлийска, надлези, подлези и т. н.

Изпълнител на лот 2 е Сдружените "Марица Хайуей". Стойността на договора за строително-монтажни работи е 146 564 400 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД "Рутекс – ЕТЕ“. Техният договор е за 799 200 лв. с ДДС. Авторският надзор е на "Пътпроект" ЕООД.

Автомагистрала "Марица" е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от трансевропейската автомагистрала "Север-Юг". Тя ще свързва АМ "Тракия" при пътен възел "Оризово“ с Капитан Андреево на българо-турската граница. АМ "Марица" е основен маршрут на движение в посока Пловдив – ГКПП "Капитан Андреево".

Проектът "Изграждане на АМ "Марица“ лот 1 и лот 2" се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП "Транспорт“ 2007-2013 г. Със средства от оперативната програма се строят общо 65,62 км. До края на октомври т. г. ще завършат строително-монтажните работи на лот 1 Оризово – Димитровград от км 5+000 до км 36+400. Общата дължина на тази участък е 31,4 км.

Дни преди посещението на комисар Корина Крецу беше установен проблем със стоежа. Пpи пpoвepĸaтa нa извъpшeнaтa paбoтa нa лoт 2 нa AM „Mapицa“ eĸипът нa Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“, зaeднo c лaбopaтopиятa нa aгeнциятa, ĸoитo ca нaпpaвили пpoби нa oбeĸтa, cъглacнo изиcĸвaниятa и нapeдбитe зa ĸaчecтвo, ca ycтaнoвили, чe в тpи мaлĸи yчacтъĸa нa тoзи лoт имa oтĸлoнeния oт нopмaтa зa paвнocт." Taзи инфopмaция бeшe paзпpocтpaнeнa чpeз coциaлнитe пpoфили нa пpeмиepa Бoйĸo Бopиcoв в интepнeт.

 

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Агенция "Пътна инфраструктура")

leka atletika stara zagora baner

Светът

Китай призова гражданите си да напуснат Афганистан заради зачестилите терористични нападения

* * *
Във Франция се провежда първият тур от регионалните избори (20 юни 2021). Вторият тур е насрочен за 27 юни. Право на глас имат над 47 милиона души

* * *
Ебрахим Раиси печели изборите за президент на Иран. 60-годишният Раиси е с ултраконсервативни разбирания. Той е шиитски духовник, който е подложен на санкции от страна на САЩ за предполагаеми нарушения на човешките права. Сегашният президент Хасан Рохани и иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей поздравиха Раиси за изборната победа

* * *
Най-новият и най-голям пътнически самолет 737 MAX 10 в семейството на „Боинг“ изпълни първия си полет, отбелязвайки нов етап в рестартирането на този вид машини за средни разстояния, които 20 месеца бяха спрени от движение след две фатални катастрофи

* * *
Виртуална земя в блокчейн базирания онлайн свят Decentraland се продаде за повече от 900 хил. долара, което е рекордна покупка за платформата. Виртуалната земя е вид крипто актив. Във виртуални светове като Decentraland хората могат да показват реплики на свои колекции, да се разхождат с приятели, да посещават сгради и да присъстват на събития. Базираната на блокчейн недвижима собственост във виртуални светове поскъпва като част от лудостта на пазара на NFT (Non-Fungible Tokens), която започна в началото на 2021 г.

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

 

Ден на енергетика