Красимира Чахова

Красимира Чахова е едно от лицата на Европейската седмица на спорта през 2017 г.

Министерството на младежта и спорта организира за трета поредна година Европейска седмица на спорта в България. Тя ще се проведе от 23 до 30 септември с различни спортни събития в девет града, един от които е Стара Загора.

krasimira chahova 02Събитията включват представяне на дейността на спортни клубове с информация как повече хора да се присъединят към тях, спортни демонстрации и турнири.
Някои от най-известните и успели български спортисти, заедно с перспективни и талантливи млади състезатели, спортисти с увреждания и ветерани ще бъдат лица на Европейската седмица на спорта. Една от тях е заместник-кметът на Стара Загора Красимира Чахова - многократна шампионка и медалистка в леката атлетика от световни и европейски първенства за ветерани.

Олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, талантливите лекоатлетки Лиляна Георгиева (сребърна медалистка на 1500 м от европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки) и Александра Начева (световна вицешампионка в тройния скок за девойки под 18 г.), параолимпийският и световен шампион в тласкането на гюле Ружди Ружди, волейболистът Цветан Соколов, шампионката в слалома от Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Радена Ангелова, футболният национал Ивелин Попов, финалистът от световното първенство по плуване Антъни Иванов и европейската шампионка за девойки до 18 години по тенис на маса на двойки Мария Йовкова ще бъдат останалите, които ще промотират активния начин на живот и ползите от спорта.

Европейската седмица на спорта ще бъде открита от министъра на младежта и спорта Красен Кралев на 23 септември 2017 г. в София.

Европейската седмица на спорта е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на заниманията със спорт и двигателната активност сред населението в Европа. Целта е да се увеличи броят на физически активните граждани, защото спортът повишава качеството на живот, подобрява здравето, намалява икономическите разходи на домакинствата и носи послание за толерантност. Проектът е съфинансиран по Програма Еразъм + на Европейския съюз.

krasimira chahova 01

www.infoz.bg