Старозагорският депутат Емил Христов става зам.-председател на парламента?

Старозагорският депутат от ПП ГЕРБ Емил Христов най-вероятно ще бъде избран за зам.-председател на 44-ото Народно събрание. Той ще заеме мястото на Цвета Караянчева, която зае председателското място след оставката на Димитър Главчев.

emil hristovЕмил Христов потвърди за предложението, но уточни, че все още не е внесено в парламента. Очаква се това да стане на 22 ноември.

В Народното събрание Емил Христов е председател на Временната комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. Член е на комисиите по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, и по отбрана.

Преди да стане народен представител от 27-и многомандатен избирателен район, той беше председател на Общинския съвет на Стара Загора два поредни мандата.

Емил Христов е завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Служил в 31-ва фронтова зенитно-ракетна бригада в Стара Загора и в 61-ва Механизирана стрямска бригада в Карлово, където е отговарял за покриване на изискванията на стандартите на НАТО. Бил е начело на един от първите български контингенти в Босна. През периода 2004 - 2005 г. е началник на група за стратегическо планиране към Командването на Многонационалните сили в Ирак.

Венета Асенова | www.infoz.bg

Теми: