Изказване на Бойко Борисов от Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ГЕРБ

"Искаме да се върнем и да видим коя партия фалира предприятията - чрез фирми, които ги източиха и подготвиха за фалит, за да може след това да се купят на безценица" - заяви в изказването си на форума лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Уважаеми колеги, първо да благодаря на нашите коалиционни партньори, че са тук, че разсейват ежедневно страховете, които се опитват да им вменят и пред нашите гости, виждат, че имаме едно монолитно, сплотено мнозинство в парламента. Да благодаря на колегите от „Конрад Адeнеауер“ и „Ханс Зайдел“ и на всички гости, които са дошли да присъстват на нашия форум!

Бих разделил изказването си в няколко посоки. До изказването на Спас Гърневски бях много доволен, че никой не споменаваше другата партия, нито имената им, защото техните конгреси са всъщност анти-ГЕРБ и анти-Борисов конгреси. Разбира се преди мен и Горанов, Томислав Дончев, и Цветанов, които са темелите на партията, върху които стъпва и във всичките наши действия през следващите три години и половина трябва много активно и в парламента, и в правителството да се поддържаме с колегите от „Патриотичния фронт“. Надявам се тези, които са в управлението и тези, които са в парламента да намират общ език, защото повтарям – дори и механично преди 6 месеца друг, освен нас с „Патриотите“ нямаше как да направят правителство. Все пак да им напомня на тези, които говорят за предсрочни избори, че едни избори струват 50 милиона. И ако искат да променим Конституцията на 6 месеца по 50 милиона и да правим предсрочни избори. И всеки загубил да казва – след 6 месеца искам пак, това е първото полувреме.

Само преди 6 месеца се броихме и то след като ние показахме изключително демократичен жест – ето ви след победата на президентските избори, когато сте на вълната, когато сте в еуфорията си, ето ви властта! Управлявайте, щом мислите, че ще управлявате по-добре, но народът не им го даде! Отново ги класира втори, четвърти, пети и т.н. Това беше само преди 6 месеца. 50 милиона струваше на държавата. 50 милиона сега правителството отпусна за коледни надбавки на пенсионерите.

Да, не се отразява, защото когато се отпуска и се прави, толкова много неща се направиха, както Томислав каза във всяка една сфера сме с по-добри показатели. Така, както и Волен Сидеров го каза – няма сфера в която да не сме по-добре. 100 милиарда брутен вътрешен продукт, 4% ръст на икономиката, минимална безработица, 17 500 повече ученици в класните зали, магистрална инфраструктура в образованието, в науката, и селските райони и в образованието близо 1,3 милиарда отиват за училища, детски градини, основно превъоръжаване на тези училища.

Истински ми стана мъчно за Фандъкова преди малко. Стотина души, и то половината от БСП, излезли да спасяват София. От какво ще спасите София ги питай?! Аз като станах кмет 50 детски градини бяха откраднали. 50 откраднали, уж приватизирали. Те ли? Ако е за друг тонът ми е много мил и нежен, но когато нападат жена и то с такива гадни думи, ГЕРБ е длъжен да скочи и да я защити. Стотина протестират. Сиреч последните 5-6 реда могат да отидат да направят през това време един контрамитинг, толкова им е силата. 50 детски градини бяха приватизирали в София, децата няма къде да ходят. Ние 90 нови направихме, ама ако бяха и тези 50 сега щяха да са 150. И нямаше да чакат деца.

Излизат и казват – защо искате да махнете давността? Ами защото едно престъпление трябва да няма давност. Нашите приятели казват – ама вие искате да атакувате приватизационните сделки. Не, ние искаме да атакуваме първо този, който ги е допуснал да бъдат така направени и да си понесат отговорност. Има си съвсем други съдилища, в които се решават такива въпроси. Но не може да излезе един усмихнат, да не кажа какъв, и аз си спомням какво стана с общинските фирми в София, детски градини, ами магазините, ами Детмаг, ами ЦУМ? Как си мисли той, че ще ги забравим тези неща? Ами общинските фирми какво стана, „Кристал“ и така мога да ги изброявам? Нямаше план София, бе Данче! С туш определяха, там се събираха двама, знаете кои, „пъпката“ и другите! И с туша – на тебе декар, на тебе декар. От това спасихме София, вълци, мечки се занимаваха с чистотата. По „Витошка“ и по колодите ще си спестя какво висеше. А сега като излезеш събота и неделя не можеш да минеш по „Южния парк“, по НДК, навсякъде народ, хора по „Витошка“. Ами то на „Лъвов мост“ не можеше да се мине, на Телевизионната кула не можеше да се мине, на „Ситняково“ не можеше да се мине. На „Красно село“ какво става. Ами метрото, толкова неща само за няколко години, музеи, култура, няма училище или детска градина несанирани. И това за 6 - 7 години на фона на синьо-червената мъгла! И затова излязоха и им е много криво. Защо това да го няма, защо да не се направи? Което си е честна, добра сделка тя си върви.

boyko borisov

Ами кои партии доведоха, защото сутринта слушах г-н Иван Костов, когото аз между другото дълбоко уважавам, тук със Спас Гърневски мога да се скараме, защото той е един от държавниците. И той казва – да, но ние тогава заварихме фалиралите предприятия. И сега това не трябва да се прави, защото тогава фалиралото предприятие или е трябвало да го нарежат на скрап, или някой трябва да дойде и да го вземе евтино. Да де, ама ние искаме да се върнем и да видим коя партия на кой конгрес фалира предприятията. Кога на входа и на изхода на предприятията се слагаха едни и същи фирми да ги източват и да ги подготвят за фалит, за да може след това да се купят на безценица. Защо ги плаши този разговор? Ами още се говори и за Авиокомпания „Балкан“, и за „Софарма“ и какво ли не. Защо да не се изчисти този преход, защо да не се изкоментира? Когато едно предприятие е сложено до стената в ъгъла, бито, фалирано, източено – да, и за един лев можеш да го продадеш. Не това е грешката!

Ами сега чухте – 26 банки са фалирали по време на примерно, Антон Тодоров ще каже кой конгрес 41-вия, 42-ия, 43-ия. Чакайте малко, ние за четвърти конгрес правим, те правят 49-ти. 10 пъти повече конгреси. И затова, че сме санирали без пари на хората блоковете трябва да ни тричат от сутрин до вечер. Ако има кмет, ако има фирма нарушител или както в икономиката онзи ден арестувахме един, вкарайте го в затвора! Но нашето се вижда, за хората. Хиляди блокове направени. А тяхното е хиляди предприятия откраднати. Защо да не го направим? И хайде сега пак какво казват – председателят щял да гласува „за“, защото нали, ама партията щяла да гласува „против“, за да не може нали да стане това. Защо? Ето това е популизъм! Ето това е да хвърляш прах в очите на хората!

Видео, показващо исторически моменти от развитието на партия ГЕРБ

Живко Тодоров е преизбран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ 

www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема