Българско национално радио - заплаха от поставена бомба

София, тероризирана от съобщения за бомбените атентати

Осем сигнала за поставени взривни устройства в сградите на различни институции и фирми в София са подадени днес. Информацията за бомбените атентати са отправени чрез електронни съобщения. В 10:26 часа е подаден сигналът за бомба в Българското национално радио. Журналистите са евакуирани. Екипи на Четвърто РПУ и ДОТИ претърсиха в следобедните часове сградата за експлозиви.

Предаванията на БНР обаче не бяха прекъснати. Един час по-рано е регистриран сигналът за поставено взривно устройство и в Софийския университет "Св. Климент Охридски". От Алма Матер съобщиха, че учебният процес ще продължи нормално, след като е извършена проверка и бомба не е открита.

Третият сигнал е бил за бомба в офис сграда на кръстовището на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев". Там служителите също са изведени, а полицейски екипи проверяват сградата.

Полицията в София работи по конкретен заподозрян, за който се предполага, че е изпратил електронните съобщения. Мъжът се издирва.

infoz autor  www.infoz.bg (снимка от входа на сградата на Българско национално радио, София, 2 юни 2015 г., 13:40 часа)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24