Младежи възродиха хартиения поздрав за празниците

Една малко позабравена за по-зрелите хора и съвсем непозната за младите традиция възроди 18-годишната Виктория Бояджиева от Стара Загора – да отправиш пожелания за Коледните и Новогодишните празници като изпратиш по пощата писмо и картичка от хартия.

„В началото на всяка година си правя списък какво трябва и какво искам да направя през следващите месеци. Едната от задачите, които си поставих, е да изпратя писмо на някого в чужбина, е другата - да направя хората щастливи по Коледа. Слушала съм от майка ви и лелите ми колко по-емоционално е да изпратиш и да получиш писмо за празниците, отколкото да пишеш в месинджъра или във фейсбук” – сподели Виктория.

Тя е изпратила седем писма и картички на приятели и на непознати. Едното е до доброволка в Стара Загора. „Изпратих и писмо, в което ѝ казах, че се радвам, че съм се запознала с нея. Написах ѝ и една рецепта за коледни сладки и очаквам и тя да ми сподели някоя украинска” – разказа Виктория.

Писмата и картичките се изпращат до поискване, за да не си разменят младите хора адреси и лични данни чрез социалните мрежи.

Виктория ще разшири своята инициатива и се надява все повече хора да започнат да пишат на ръка своите поздрави и пожелания, за да правят празниците още по-усмихнати.

Венета Асенова | www.infoz.bg