Шипка

Ограничава се движението през прохода Шипка заради честването на Националния празник

Временна промяна в организацията на движението по път I-5 Габрово - Шипка - Казанлък се въвежда на 3 март във връзка с провеждането на тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на България.

За транзитно преминаващите през прохода Шипка моторни превозни средства движението ще бъде забранено от 20:00 часа на 2 март 2018 г. до 18:00 часа на 3 март 2018 г.

За гостите на тържествата на връх Шипка движението ще бъде организирано по следния начин:

  • от 6:00 часа до 14:00 часа на 3 март движението на автомобилите ще се осъществява еднопосочно от Казанлък към връх Шипка
  • от 14:00 часа до 18:00 часа на 3 март движението на автомобилите ще бъде еднопосочно от връх Шипка до Казанлък.

Както всяка година транзитният трафик ще се насочва по път II-55 през Прохода на Републиката по следния маршрут: Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута: Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута: път I-6 Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково – Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел „Мъглиж“ (път I-5 с път I-6).

Ще се допуска преминаване само на организиран междуградски автобусен транспорт.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема