Очаква се през следващите дни обстановката да се усложни

Пътната обстановка в Североизточна България се усложнява от силния вятър, продължаващите снеговалежи и снегонавявания. Апелирам шофьорите, на които не им се налага да пътуват през нощта и утре да не тръгват на път.

Това каза инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ на брифинг в Ситуационния център, информираха от пресцентъра. Прогнозата за следващите 3 - 4 дни е за усложняване на обстановката от очакваните средиземноморски и атлантически циклони, които ще преминат над страната. Температурите ще паднат до минус 15, минус 20 градуса, което е предпоставка за поледици, подчерта инж. Атанасов.

winterНад 2300 почистват републиканските пътища в момента. Инж. Атанасов призова шофьорите да спазват въведените ограничения на движението и подчерта, че днес около 10:30 ч. на АМ „Тракия“, в участъка Пазарджик - София тежкотоварен камион с чуждестранна регистрация, неспазва въведеното ограничение и разпореждането на „Пътна полиция“ и изпреварвайки други два камион със скорост над 100 км/ч причинява пътен инцидент. По този начин се е образувало задръстване на автомагистралата и 5 снегопочистващи машини са били блокирани. Около 13 часа движението в посока е София е нормализирало.

Затворени за движение за всички моторни превозни средства е АМ „Хемус“ в участъка Каспичан - Варна. Обходният маршрут е по път III-2008 Варна - Девня по Крайезерния път. Спряно е тежкотоварното движение по направлението I-2 Русе – Велико Търново – Проход на Републиката в посока Свиленград и път I-4 Коритна – Велико Търново. Поради нулева видимост е затворен Подбалканският път между Мъглиж и Николаево. В Смолянска област поради силния снеговалеж всички превозни средства трябва да бъдат с вериги.

Заради усложнената обстановка за кратко беше ограничено движението на тежкотоварните автомобили през границата с Македония при Гюешево, но в момента движението е възстановено. По направлението София – Калотина тежкотоварният трафик не е ограничаван и в момента всички тирове от Калотина до Капитан Андреево преминават без ограничения, обобщи инж. Атанасов.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема