Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи приза Ангел на благодарността

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи приза „Ангел на благодарността”

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи наградата „Ангел на благодарността“ от фондация „Искам бебе“. Призът се връчва за огромната му съпричастност към каузата „Искам бебе – за повече деца на България“.

Той е и за дългогодишното ползотворно партньорство между Община Стара Загора и екипа на фондацията.

През 2017 г. от бюджета на Общината бяха осигурени 60 000 лева за инвитро процедури на двойки с репродуктивни проблеми. „Най-смислено похарчените средства са за това да се роди живот“ - каза Живко Тодоров след като получи наградата на специална церемония, проведена в Народното събрание. Той отправи поздрав към всички, които са станали родители, благодарение на помощта на фондация „Искам бебе“. „Пожелавам успех на фондацията, на целия екип и нека да продължат да се случват хубави неща“ - каза още кметът на Стара Загора.

Миналата година кметът Живко Тодоров получи сертификат за особен принос за съхраняването на българското ДНК, за участието си в най-мащабното Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България, което се проведе в Стара Загора в рамките на кампанията в подкрепа на раждаемостта “Направи го за България”, припомниха от пресцентъра на Община Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg