Ремонтират 22 км от автомагистрала Тракия

Ремонтират 22 км от автомагистрала "Тракия"

Стартира ремонтът на 22 км от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора, в участъка между 134-ти и 156-ти километър. Започна поетапното въвеждане на временната организация на движение, тъй като за първи път за ремонт се затваря отсечка с подобна дължина.

На 8 май от 17 часа се спира преминаването на тежкотоварните превозни средства и те се пренасочват по обходен маршрут: от пътен възел „Пловдив Изток“ при 133-ти км на АМ „Тракия“ по път I-8 и II-66 до пътен възел „Плодовитово“ при 165-ти км и обратно.

Леките автомобили, пътуващи за Бургас, до 9 май около обяд ще продължат да преминават в платното за Бургас. В следобедните часове движението им ще бъде прехвърлено двупосочно в платното за София.

Участъкът от АМ „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора в експлоатация от 1995 г. и досега не е ремонтиран. Строителните дейности ще започнат в платното за Бургас. След като завършат ще се обнови и платното за София. Строителните работи в участъка между 134-ти и 156-ти километър предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.

На пътно-поддържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности да завършат преди началото на активния туристически сезон.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

На подобна тема

Най-четеното от последните дни