Бойко Борисов: Предсрочни парламентарни избори са поредната фалшива новина

Поредната фалшива новина е, че след като приключи Българското председателство на Съвета на Европейския съюз правителството ще подаде оставка. Това заяви премиера Бойко Борисов по време на Регионалната политическа академия на ГЕРБ – Стара Загора.

„Чакал съм да мине председателството и да подадем оставка. Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Доходите растат, безработицата е на най-ниските си нива. В парламента обаче има толкова много злоба и жлъч. Аз не знам вие (обръща се към депутатите от ГЕРБ), как ще оцелеете физически. Направиха всичко възможно да провалят председателството на България на Съвета на Европейския съюз, не можаха. Яд ги е. Пази Боже, при мисълта, че ще дойдат такива да управляват, ще държим здраво докрай” – заяви Бойко Борисов.

„Всеки един от нашите коалиционни партньори разбира важността от изкарването на четиригодишния мандат. Предсрочни избори не стоят на дневен ред” – каза и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

boyko borisovПремиерът посочи какво е предприето от българската държава срещу рестриктивните мерки, заложени в законодателния пакет „Мобилност” на Европейската комисия, които ще доведат до фалити на превозваческите фирми. Бойко Борисов е поставил проблема пред френския президент Манюел Макрон и очаква неговото предложение в телефонен разговор. В началото на седмицата на посещение при министър-председателя ще бъде еврокомисаря по транспорта Виолета Булц, с която ще проведат среща с транспортния бранш.

Искам да съм оптимист, но много трудно ще успеем. Лобито е много голямо. Най-големите държави подкрепят законодателния пакет „Мобилност”, каза още Борисов.

Той подчерта, че се търсят други енергийни източници, защото рано или късно въглищата в комплекса „Марица изток” ще се превърнат в проблем за Европа. В тази връзка съобщи за сериозен интерес от страна на Китай към АЕЦ „Белене”. Премиерът Борисов коментира още, че мораториумът върху строежа на АЕЦ „Белене“ трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори. По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

По отношение на протеста на медицинските сестри, Бойко Борисов заяви, че правителството няма връзка със заплатите им, защото средствата се предоставят на Националната здравно-осигурителна каса и на Министерството на здравеопазването, а там – на болниците. Той добави, че ръководителите на болниците трябва да направят справедливо разпределение на възнагражденията.

gerb stara zagora academia

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема