Бойко Борисов коментира футболния мач между "Славия" и "Левски" за Купата на България

Министър-председателят и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов коментира футболния финал между отборите на "Славия" и "Левски" за Купата на България по време на свое изказване пред актива на партията на форум, провел се на Старозагорските бани.

Борисов каза, че се е натъжил, че "Левски", чиито фен е той, е загубил срещата, но в същото време се му е станало радостно, че отбор, в който играят само българи е станал носител на Купата. Бойко Борисов беше провокиран да направи коментара си от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и изрично уточни, че не се меси във футболните дела, а говори само като любител на футбола. "Радвам, че българите надделяха, биха честно и с дух. Хем се ядосвам от една страна, хем от друга си викам - има надежда" - каза Бойко Борисов, като уточни, че добрата игра на българските футболисти е основната предпоставка и за създаване на силен национален отбор. Борисов уточни, че Стара Загора също е ковачница на добри футболисти, като спомена имена от изминали години. За да се купуват футболисти от български отбори, е оправдано само ако са от класата на Роналдо, каза Бойко Борисов.

Бойко Борисов беше гост на Регионалната политическа академия на структерата на ГЕРБ в Стара Загора и коментира вътрешнополитически и международни теми.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg