Жълт код за горещо време е обявен в област Стара Загора

Националният институт по метеорология и хидрология към БАН (НИМХ - БАН) обявява за 15 юни 2015 г. жълт код за горещо време в 14 области: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Хасково и Благоевград, където дневните температури ще достигнат 35 – 37 градуса.

ГръмотевициОчакват се и изолирани краткотрайни превалявания, главно в централните райони на Северна България и Лудогорието, както и в планините с количества от 5-10 л/кв. м.

Във вторник на много места ще има валежи и гръмотевични бури с количества от 2-10 л/кв.м, но са възможни и локални до 20 л/кв. м. В сряда на много места ще вали и ще има гръмотевични бури с подобни количества. В Югозападна България са възможни и по-големи количества на валежите.

През изминалото денонощие (от 08:00 часа на 13.06 до 08:00 часа на 14.06) речните нива в по-голямата част от страната са се понижили или са се задържали. Регистрираните водни количества на наблюдаваните реки в страната са около и под праговете за средни води.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: