Полигоните са готови да изстрелят 4000 противоградни ракети

През изминалите две денонощия на територията на страната са изстреляни над 300 ракети към градоносни облаци. Екипите на Изпълнителната агенция „Борба с градушките“ изготвят краткосрочни прогнози в рамките на два часа и следят метеорологичната обстановка в реално време . Те са в непрекъснат контакт със службите на „Ръководство на въздушното движение“, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Борба с градушкитеЕкипите на Агенцията са в 24-часова готовност да обстрелват градоносни облаци с близо 4000 противоградни ракети.

Изпълнителната агенция “Борба с градушките” защитава територия от 17 000 кв. км в силно градобитни райони в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен. Към състава на Агенцията функционират 8 регионални дирекции с 9 командни пункта и прилежащите им 200 ракетни площадки.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема