Министерски съвет

Министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки

Министрите на транспорта Ивайло Московски, на благоустройството и регионално развитие Николай Нанков и вътрешните работи Валентин Радев са депозирали оставките си. Премиерът Бойко Борисов поиска оставките на тримата министри по повод на катастрофата на шосе край Своге, в която загинаха 17 души.

Вътрешния министър Валентин Радев заяви, че това е начинът да се понесе политическата отговорност за трагичния инцидент край Своге.

Времето от неделя до днес е било необходимо, за да могат да се предадат всички необходими материали на органите, които разследват катастрофата край Своге. Това обяви вътрешният министър Валентин Радев на брифинг в Министерския съвет. Той уточни, че това е било съгласувано с премиера Бойко Борисов. Министър-председателят днес е казал и на тримата министри (Московски, Радев и Нанков), че след като всички материали са предадени, вече трябва да се депозират и оставките. "Тези няколко дни ни трябваха именно за това - ние сме хората, които най-добре познаваме системите в момента" - добави Валентин Радев.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков каза, че с депозираните оставки се понася политическа отговорност от страна на трите министерства, които имат отношение към трагичния инцидент. "Ние съдействаме, съдействахме и ще съдействаме и оттук нататък, за да може следствието да приключи по възможно най-обективния начин и наистина да се въздаде справедливост на база отговорностите, които всеки участник трябва да понесе", заяви Николай Нанков. Той посочи, че още в неделя - деня след инцидента - и тримата министри са били в готовност да подадат оставки.

Валентин Радев уточни, че мотиви за оставката си той не е писал, но е разговарял с премиера Борисов и не е било нужно той да бъде убеждаван. Радев посочи, че има много други, които са виновни за това, което се е случило, но очевидно не е била добре организирана работата и по министерствата, за да се случи този инцидент.

Валентин Радев и Николай Нанков обявиха пред журналисти, че най-вероятно ще се върнат в Народното събрание като депутати.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24