Трудова злополука в „Арсенал” - Казанлък, ранени са хора

Шестима мъже на възраст между 23 и 60 години пострадаха при производствена авария в цех 120 на Завод № 3 на оръжейния завод „Арсенал” в Казанлък. Няма опасност за живота им. Двама от тях, сред които началникът на цеха, са освободени за домашно лечение.

Трима са с фрактури и по-леки наранявания и са настанени за лечение в Общинската болница в града. Най-тежко пострадалият 23-годишен мъж е транспортиран в Университетската болница в Стара Загора с открита рана на ръката и наранявания по главата. Състоянието му е стабилно, няма опасност за живота му.

Инцидентът е възникнал минути преди 9 часа. В резултат на запалване на барутна маса в цех 120 на Завод 3 е възникнало възпламеняване, което е предизвикало локален взрив. Няма други засегнати помещения. Води се разследване под ръководството на Районна прокуратура – Казанлък за престъпление по чл. 134 ал. 3 във вр. ал.1 т.1 от Наказателния кодекс – за причиняване на средни телесни повреди на повече от едно лице поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Извършва се оглед на местопроизшествие, предстоят разпити на свидетели и назначаване на експертизи.

Това е вторият инцидент за годината. На 14 март 27-годишният работник Цеко Василев на оръжейния завод „Арсенал” в Казанлък почина при трудова злополука. 46-годишният му колега Красимир Желев получил тежки изгаряния и почина часове по-късно в Университетската болница в Стара Загора.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Пресконференция на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и Националния оперативен щаб, 4 март 2021

На подобна тема

Най-четеното от последните дни