Фестивал на айляка I Like Fest

Фестивал на айляка I Like Fest - за пети пореден път през август

Айляк фест ще се проведе за пети пореден път през 2015 г. Тази година организаторите са подготвили доста изненади за всички във фестивалната зона - спорт, кулинарни работилници, кътчета за релакс, айляк зона с барове и много други. Идеята за него е на няколко човека, за които 'айляк' не е състояние на безгрижие, а усещане за свобода!

Първото издание на фестивала е през 2010 г. и до тази година той винаги се е провеждал в Пловдив. Тази година фестивалът ще е в Родопите, но точното място все още не е известно.

Сцената на I Like Fest е събирала на едно място най-известните български артисти и много гости от чужбина. Сред тях са групите "Ревю", "Оратница", "Локмаруху", Balkansky, най-добрите тромпетисти на "Гуча", SMALLMAN, Gabana, Acoustic corporation, Bgz и Таралежков, Targy от HMSU и много други.

А освен музикалната програма, фестивалът традиционно предлага и отворена сцена за изкуство, която среща публиката с различните видове изкуство и я прави активен участник в творческия процес.

Съвсем скоро очаквайте подробности за програмата на I LIKE FEST 2015 / АЙЛЯК ФЕСТ 2015 и къде точно ще можете да разпънете палатки. А дотогава ви предизвикваме да си припомните смисъла на айляка - да живееш свободно и да си позитивен във всякакви ситуации.

infoz autor  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24