Окриха трупа на началника на КАТ - Казанлък

44-годишният началник на КАТ - Казанлък Тодор Николов, който изчезна преди два дена, е открит мъртъв в личния си автомобил, в местност край село Бузовград. На дясното слепоочие е установена огнестрелна рана.

Това съобщи директорът на Областна дирекция на МВР – Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев. В ръката на полицая е бил служебният му пистолет. Открита е и една гилза.

Образувано е досъдебно производство по чл. 127, ал. 1 от Наказателния кодекс срещу неизвестен извършител за подтикване към самоубийство. Тъй като основната версия е самоубийство, това е законовият текст, по който работим в момента, съобщи районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

По време на огледа е установено, че на 30 – 40 метра от колата на Тодор Николов, в преливник на канала, са намерени 4 – 5 пачки с различни банкноти, патрони за пистолет и кобур с най-вероятно незаконен револвер. Сумата все още не е уточнена. „Каква връзка имат със самото прострелване, на този етап не можем да кажем, но това е една обективна находка, която очевидно навява на мисълта, че има някаква връзка с това деяние. Тепърва ще се установява дали става въпрос за корупционно деяние с опит за прикриване на следи или няма връзка с инцидента” – каза окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

При огледа на автомобила и около него не е открито предсмъртно писмо.

www.infoz.bg  Венета Асенова | www.infoz.bg 

На подобна тема