780 млн. лева са разходите за заплати и възнаграждения в държавните енергийни дружества

Разходите за заплати и допълнителни възнаграждения в държавните енергийни дружества възлизат на 780 млн. лева годишно. Това обяви от парламентарната трибуна народният представител от Реформаторския блок Найден Зеленогорски по време на изслушване на председателя на КЕВР Иван Иванов и членове на регулатора за предстоящото увеличение на цените на тока.

Найден ЗеленогорскиЗеленогорски посочи, че средната заплата в Българския енергиен холдинг е около 4500 лева, в в ТЕЦ "Марица изток 2" - 3800 лева, в "Булгаргаз" - 3600 лева, в "Булгартрансгаз" - 3660 лева, в АЕЦ "Козлодуй" - 4300 лева.

Депутатите от енергийната комисия предложиха решението за поскъпване на електроенергията да бъде отложено с един месец, за да се прецени ефекта от предприетите мерки за редуциране на административните разходи в държавните енергийни дружества.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни