Преведен е вторият транш за намаления акциз върху газьола

Преведен е вторият транш за намаления акциз върху газьола

Държавен фонд „Земеделие“ преведе втори транш в размер на 9 217 841 лева на 9429 земеделски стопани по „Схемата за държавна помощ за отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство“. Средствата са остатък от индивидуалния размер на държавната помощ за земеделските стопани.

 В края на 2018 г. на 9 429 земеделски стопани бяха преведени близо 73 милиона лева, представляващи 88,77% от одобрения размер на държавната помощ.

Държавната помощ се предоставя на земеделски производители в секторите „Растениевъдство“ и „Животновъдство“ под формата на намаление на акцизната ставка на газьола, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство. Отстъпката за литър гориво е определена в размер на 0,38 лева, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24