Изплатени са субсидиите за плодове и зеленчуци

Изплатени са субсидиите за плодове и зеленчуци

Държавен фонд „Земеделие“ изплати субсидиите по схемите за обвързано с производството подпомагане за плодове и зеленчуци. Стопаните вече са получили сумите по личните си банкови сметки. Това са повече от 13 700 земеделски стопани, заявили площи с плодове и зеленчуци и попълнили декларация по образец.

Общия размер на оторизираните средства по Схема за обвързано подпомагане за плодове (основна група) - СП (основна) е близо 30 млн. лева, Схема за обвързано подпомагане за плодове (сливи и десертно грозде) - СП (други) е 6,6 млн. лева, Схема за обвързано подпомагане за зеленчуци (зеле, дини и пъпеши) - СЗ (други) е 4,4 млн. лева, Схема за обвързано подпомагане за зеленчуци – СЗ (основна) е 26,4 млн. лева и Схемата за обвързано подпомагане за зеленчуци оранжерийно производство (СЗо) е 7,7 млн. лева.

Земеделските стопани получават завишено плащане на площ за първите до 30 хектара, за които имат право на подпомагане и плащане с по-нисък размер за допустимите за подпомагане площи над 30 хектара за СП (основна), СП (други), СЗ (други) и СЗ (основна), съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема