Проверяват 288 къщи за гости

По заповед на министъра на земеделието, горите и храните Десислава Танева започват проверки на всички къщи за гости, финансирани по Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013 г., за които 5 годишният мониторингов период не е изтекъл. От всички платени 746 проекта, в период на наблюдение са 288 туристически обекта.

bedroomОбщата изплатена субсидия за тях от Европейския фонд за развитие на селските райони (ЕФРСР) е близо 82 млн. лева.

Проверките целят да се установи на място дали обектите, които са в период на наблюдение, работят по предназначение и развиват туристически дейности. Ще бъдат извършени ревизии на място на всички документи, доказващи реалното функциониране на съответния обект, като място за настаняване на гости. Проверките ще бъдат извършени от експерти на Държавен фонд „Земеделие“ и на Министерство на земеделието, храните и горите. Изпълнителният директор на фонда Живко Живков е създал организация за провеждане на инспекциите, който трябва да приключат до 30 юни. Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция ще представи на министър Десислава Танева доклад с резултатите от проверките в едноседмичен срок след приключването им.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема