Обилни валежи и гръмотевици се очакват на 10 юли в цялата страна

Обилни валежи и гръмотевици се очакват на 10 юли в цялата страна

Националният институт по метеорология и хидрология обяви за 10 юли оранжев код за обилни валежи и гръмотевици в областите Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Варна. В останалите райони на страната е в сила жълт код.

Според прогнозата, в област Стара Загора ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Количествата ще са между 15 и 30 литра на квадратен метър, на отделни места до 30 - 40 литра на квадратен метър.

През следващото денонощие ще преобладава облачно и дъждовно време. Сутринта ще има временни прекъсвания на валежите и разкъсвания на облачността, но още преди обяд от запад отново ще завали дъжд, който ще обхване по-голямата част от страната. Привечер от северозапад валежите ще започнат да спират, но в южните и източните райони ще продължи да вали и през нощта срещу четвъртък, като на места там се очаква да паднат значителни количества. По-голяма е вероятността за гръмотевични бури и градушки в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен от северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 21° и 26°, по-високи в крайните югозападни райони.

karta vreme 10 07 2019

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

Най-четеното от последните дни