Изпълнителният директор на Мини Марица-изток ЕАД е новият председател на Съвета на директорите на БЕХ

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД е новият председател на Съвета на директорите на БЕХ

Изпълнителният директор на „Мини Марица-изток” ЕАД Андон Андонов е назначен за председател на Съвета на директорите на “Български енергиен холдинг” ЕАД. Приемам позицията като нова отговорност и като нова възможност за въглищната енергетика.

„Устойчива енергетика и работещ комплекс "Марица изток”, ще бъде мотото на моята работа в холдинга. Да се надяваме, че ще успея да защитя комплекса "Марица изток", защото нашата работа е зависима от работата на централите”, коментира часове след назначението Андонов.

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова извърши промяна в ръководството на “Български енергиен холдинг” ЕАД с протоколно решение, с което за членове на Съвета на директорите са назначени Жаклен Коен, Живко Динчев – изп. директор на ТЕЦ „Марица-изток2” ЕАД и Андон Андонов за срок от три години. Решението на енергийния министър ще влезе в сила след вписване в търговския регистър. Министър Петкова благодари на досегашния състав на Съвета на директорите на холдинга за професионализма и положените усилия за стабилизиране на енергийните дружества от групата на БЕХ ЕАД.

Новоизбраният Съвет на директорите определи за изпълнителен директор на "Български енергиен холдинг" ЕАД Жаклен Коен.

www.infoz.bg  www.infoz.bg