Живко Тодоров е избран за кмет на месеца

Живко Тодоров е избран за кмет на месеца в национален конкурс

Конкурсът „Кмет на месеца”, организиран от Портала на българските общини - Kmeta.bg, за юли приключи. Кметовете на общините Стара Загора, Панагюрище и Банско са победители на тема „Спортно лято”. В категорията на общините с население над 50 хиляди жители се състезаваха Стара Загора, София и Благоевград.

Отличник е кметът Живко Тодоров, който получи 46,14% от гласовете. На второ място е кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов с 36,61% от гласовете. След него се нареди кметът на София – Йорданка Фандъкова, подкрепена със 17,25%.

За поредна година Община Стара Загора предлага на децата идеи как полезно и приятно да прекарат свободно време чрез безплатни разнообразни занимания и прояви през лятната ваканция. Младежите могат да се занимават с наука, изкуство, спорт. Има беседи на различни теми, състезания, демонстрации и дискусии. За децата, които искат да спортуват, клубовете по лека атлетика, карате, спортна гимнастика, бадминтон, плуване, баскетбол, волейбол, скокове на батут и спортна гимнастика, тенис на корт, стрелба, художествена гимнастика и тенис на корт организират безплатни занимания, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

В престижното онлайн допитване, жителите на цялата страна подкрепиха своите фаворити - кметове, които от години се грижат да предложат забавления за децата през ваканцията. Кметските екипи организират много тренировки по различни видове спорт, като повечето от тях са безплатни за децата.

www.infoz.bg  www.infoz.bg