Безплатен транспорт за старозагорци по повод честванията на 142 години от Шипченската епопея

Безплатен транспорт за старозагорци до връх Шипка по повод на честванията на 142 години от Шипченската епопея

На 24 август, събота, България почита 142 години от Шипченската епопея и 85 години от откриването на Паметника на Свободата. Програмата започва в 7:45 часа с панахида в памет на загиналите. Началото на официалната част ще бъде в 12:00 часа.

По инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров е осигурен безплатен превоз до връх Шипка на 24 август по повод тържествата за отбелязване на 142 години от Шипченската епопея.

Два автобуса ще тръгнат в 8:00 часа от паркинга пред Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора. Телефон за връзка в събота с представител на дружеството „Автобусни и тролейбусни превози“ ЕООД – 0888 665875.

Тържествата тази година преминават под патронажа на Президента на Република България и  се организират от Областна администрация – Габрово, със съдействието на Национален парк-музей „Шипка – Бузлуджа“, Община Габрово, Ротари клуб – Габрово, Регионален исторически музей – Габрово, Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ – Габрово, Художествена галерия „Христо Цокев“, Държавен архив – Габрово.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема