На 13 юли - слънце, във вторник - дъжд

Понеделник (13 юли 2015 г.) ще премине без валежи, по данни на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. През нощта срещу вторник и във вторник, от запад на изток, ще превали и прегърми, с количества от 1 - 5 л/кв. м, локално до 10 -1 5 л/кв. м. През изминалото денонощие, речните нива в страната са се понижавали или са останали без промяна.

Река ТунджаВодните количества на голяма част от наблюдаваните реки са около праговете за средни води.

Реките във водосборите на Огоста и Искър (Дунавския басейн), Южните Черноморски реки (Черноморския басейн), на Марица – долното течение, Арда – горното и средното течение (Източнобеломорски басейн), на Струма и Места (Западнобеломорски басейн) са с водни количества около праговете за ниски води.

Водните количества на реките във водосбора на Русенски Лом (Дунавския басейн), Провадийска, Камчия и Ропотамо (Черноморския басейн), Марица – в горното и средното течение (Източнобеломорски басейн) са около праговете за високи води.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на МОСВ)

Теми:

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни