стилните рокли

Най-стилните рокли на всички времена

Невероятно е колко бързо се сменят тенденциите в модната индустрия. Модерното в момента може въобще да не изглежда вдъхновяващо след няколко години. Но има някои стилове, които са толкова класически и шикозни, че не биват изместени от нови тенденции с години. Кои са дрехите, които дълго остават актуални? Нека се върнем във времето...

Това ни позволява да се потопим заедно в търсенето на най-стилните рокли на всички времена:

Джулия Робъртс в „Хубава жена“, 1995

Една от любимите сцени на публиката в хитовия филм от 90-те е тази, в която Вивиан (изиграна от Джулия Робъртс) се преобразява. Нейната рязка промяна тип Пепеляшка включва обличането на елегантна червена коктейлна рокля. Белите ръкавици в съчетание с култовата рокля правят една напълно завършена визия, към която всяка дама би се стремяла на официален повод.

Малката черна рокля на Coco Chanel, 1926

Модните тенденции се променят, но ако има една рокля, която никога не си отива от мода, това е малката черна рокля. Повече от осемдесет години тя е задължителен атрибут във всеки дамски гардероб. Коко Шанел не просто променя света на останалите жени, легендарният дизайнер полага началото на един безкраен тренд. Тя успява да създаде дреха, която остава безсмъртна във времето.

Мерилин Монро в „Проклетите седем години“, 1995

Следващата стилна рокля в списъка е легендарната „летяща“ рокля, носена от Мерилин Монро във филма „Проклетите седем години“. Бялата рокля получава своето признание преди повече от 20 години, вдъхновявайки хиляди холивудски звезди и модни дизайнери. Въпреки своя на пръв поглед простичък дизайн, тя би накарала всяка жена да засияе. Дизайнера на тази иконична дреха е Уилям Травила.

Грейс Кели в „Да хванеш крадец“, 1955

Тази прекрасна рокля без презрамки, носена от бъдещата Принцеса на Монако, кара всяка жена да иска да я притежава. Дизайнът и кройката са елегантни и изчистени. Не е учудващо, че много съвременни булчински рокли са повлияни или вдъхновени от нея.

Сватбената рокля на Кейт Мидълтън, 2011

Сватбената рокля на Кейт Мидълтън беше изчистена и обрана, но в същото време напълно зашеметяваща и елегантна. Херцогинята на Кеймбридж, със сигурност знае как да остави впечатление, а милиони хора останаха пленени по време и след на ритуала. 

Одри Хепбърн в „Закуска в Тифани“, 1961

Дългата черна рокля, носена от Одри Хепбърн във филма „Закуска в Тифани“, се превръща в иконична в модните среди. Точно след световната премиера, интересът към роклята става толкова голям, че самата актриса се превръща в синоним на блясък и елегантност.

roklya unsplash

stilna roklya davids kokainis unsplash

www.infoz.bg  www.infoz.bg (по информация на www.dress4less.bg, текст - Кремена Апостолова)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24