Ивайло Крачолов - кмет на община Чирпан

Ивайло Крачолов е новият кмет на община Чирпан

Хората в Чирпан дадоха гласа си за Ивайло Крачолов и той е избран за кмет на общината след проведения на 3 ноември втори тур на местните избори. Крачолов, който беше издигнат от широка местна коалиция от партии, печели изборите с 61%. Опонентът му от БСП Гено Генов остава с 37%. За Ивайло Крачолов гласуваха 4717 избиратели, Генов събра гласовете на 2909 души.

Това показват окончателните данни от преброяването на гласовете, обявени от Централната избирателна комисия. 

На първия тур на изборите, който се проведе на 27 октомври 2019 г. Ивайло Крачолов, издигнат от на местна коалиция, съставена от партиите ГЕРБ, НФСБ, СДС,  БЗНС, Социалдемократи и Атака, получи 3201 гласа (33,4%), при вот, в който участваха още четирима кандидати за кмет.

Ивайло Крачолов е избран на кметския пост, след управление на Българската социалистическа партия през последните два мандата. За това време в Чирпан не бяха изпълнени проекти с европейско финансиране и общината беше доведена до фактически фалит и този факт принуди не само партиите, но и хората да потърсят алтернатива и желание за промяна. 

Коалицията, водена от ГЕРБ, получава и най-много места в Общинския съвет на Чирпан - 7 мандата от 21 места. БСП за България ще разполага с 5 места. С 4 е Движение за права и свободи. Три мандата получи местна коалиция Движение Заедно за промяна и броят на мандатите се допълва с два на партия Нова Алтернатива.

Ивайло Крачолов е на 46 години. Завършил е Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ със специалност „История“, специализирал е „Политология“ и „Музейно дело“. Завършил е семестриално „Право“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, специализирал е „Международно право“. От 1998 до 2003 г. е бил директор на Историческия музей в Чирпан. В периода 2003 – 2011 г. е заемал длъжността зам.-кмет на община Чирпан с ресори „Образование, култура, външно финансиране, строителство“. От 2012 до 2019 г. - изпълнителен директор и член на борда на директорите, последователно в няколко дружества в една от най-големите корпорации в България, работеща в областта на строителството.

  • Втори тур на местните избори се проведе и в чирпанското село Свобода, където спечели кандидатът на партия Обединена социалдемокрация Васил Василев (52%).
  • Иван Ганев, кандидат на местна коалиция ГЕРБ (НФСБ, СДС, БЗНС, АБВ, ПД Социалдемократи, Атака) спечели на първи тур печели изборите за кмет на село Зетьово с 81%.
  • В село Гита също на първи тур за кмет беше избран кандидатът на БСП за България Иван Танев (с 70%).
  • Димо Нецов, издигнат от местна коалиция Движение Заедно за промяна (ВМРО - БНД, Коалиция Ние, Гражданите, Коалиция Алтернативата на гражданите, МИР, Земеделски народен съюз спечели изборите в село Спасово - също на първи тур - със 76%.

 Официални финални данни на ЦИК за избора на кмет на община Чирпан - Втори тур

ПАРТИЯ, КОАЛИЦИЯГЛАСОВЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ
 
56 Гено Николаев Генов
БСП за България
2 909 37.45%
 
67 Ивайло Иванов Крачолов
Местна коалиция ГЕРБ (НФСБ, СДС,
БЗНС, АБВ, ПД Социалдемократи, Атака)
4 717 60.72%
 
- Не подкрепям никого 142 1.83%

 

obshtina cirpan 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема