„Енегроремонт – Гълъбово“ АД получи Сребърна награда от Камарата на строителите в България

„Енегроремонт – Гълъбово“ АД получи Сребърна награда от Камарата на строителите в България

Едно от най-големите ремонтно-монтажни предприятия в Европа в сферата на енергетиката – „Енергоремонт – Гълъбово“ АД, получи отличието „Сребърна награда“ в годишната класация на Камарата на строителите в България. Наградата е присъдена „за добри резултати през 2018 г.

Присъдена е за изпълнението на строежи от енергийната инфраструктура в раздел „Големи компании“ със заетост над 50 човека.

„Считаме, че заслужаваме подобна награда. За нас това отличие пристигна като приятна изненада, защото нито сме кандидатствали за него, нито сме знаели, че се подготвя подобна класация от Камарата на строителите в България, коментира прокуристът и изпълнителен директор на дружеството, инж. Евгени Станчев, който изпрати благодарствен адрес до председателя на Управителния съвет на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев. Наградата е присъдена на база отчетените от предприятието резултати за предходната година“.

Evgeni Stanchev

„2018 година беше много натоварена за „Енергоремонт – Гълъбово“. Отбелязахме значителен ръст от цели 40% в обема на извършената работа в сравнение с 2017“, посочи инж. Станчев. Предприятието ще завърши с подобен резултат и 2019 година, такава се очаква да бъде и следващата 2020 година.

Причините за тези високи резултати са обективни и субективни, смята инж. Станчев.В момента въглищните електроцентрали от комплекса „Марица-Изток“ преминават през цикъл от проекти за модернизация, за да могат да отговорят на по-строгитеизисквания на Европейската комисия за нивото на отделяните емисии и в частност за нивата на отделяните азотни окиси. В тази връзка текат мащабни процеси,както в държавната ТЕЦ „Марица изток“ – 2, така и в частните американски централи AES  и „Контур Глобал“. „Енергоремонт – Гълъбово“ АД е един от изпълнителите по тези проекти.

„От друга страна заслуга на ръководството и на екипа на „Енергоремонт – Гълъбово“ е създаването на по-добра организация, чрез която само с наличния персонал и с ресурса, с който разполагаме, успяхме да свършим много по-големи обеми от работа“, допълни той.

В „Енергоремонт – Гълъбово“ работят общо над 1000 души. В направление „Ремонтно-монтажни дейности“заетите са над 500, а в направление „Пещостроителни и изолационни работи“ – дейността, която е най-близка до сферата на Камарата на строителите в България, работят 250 човека. Това прави тази структура най-голямата в България, специализирана в изграждането, ремонта и модернизирането на пещи и на оборудване, което работи под налягане при високи температури.

Evgeni Stanchev Nagrada Kamara na stroitelite 2019 1 WEB

www.infoz.bg  www.infoz.bg

31 07 21

Светът

Шведският автомобилен концерн Volvo Cars отчита най-силните си шестмесечни данни в своята 94-годишна история по отношение на печалбата и продажбите. Печалба преди лихви и данъци е 13,24 млрд. крони (1,5 млрд. долара) при загуба от 989 млн. долара година по-рано. Продължава обаче недостигът на полупроводници и тойва ще се отрази негативно върху резултатите през втората половина на 2021 г.

* * *
Руската централна банка увеличи основния си лихвен процент до 6,5%, за да ограничи високата инфлация

* * *
Летните олимпийски игри ще бъдат открити с красива церемония в Токио на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа. Олимпиадата се провежда от 23 юли до 8 август 2021 г.

* * *
Нов високоскоростен влак на магнитна възглавница беше представен в Китай с твърдение, че е най-бързият в света, развивайки скорост от 600 километра в час. Тази скорост е съпоставима на полета със самолет. Времето за пътуване от Пекин до Шанхай (над 1000 км) може да падне до 2 часа и половина. Със самолет това разстояние се изминава за 3 часа

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни