Община Стара Загора получи награда „Сграда на годината 2019“

Община Стара Загора получи награда „Сграда на годината 2019“

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев връчи награда „Сграда на годината 2019“ на Община Стара Загора. Общината е отличена в категория „Проекти свързани с развитието на градовете“ за цялостен принос в развитието на градската среда. През следващия програмен период по Оперативна програма „Региони в растеж“ се очаква да бъде осигурен ресурс от около 3 млрд. лева. за изпълнението на проекти.

„Уверен съм, че работата на строителния бранш ще продължи да бъде успешна и през следващите години и българските компании ще реализират още много нови значими проекти в сферата на архитектурата и строителството“, каза по време на събитието заместник-регионалният министър. Целта ни е средствата да бъдат за проекти, които ще се фокусират върху нуждите и спецификите на всяка област, като по този начин финансирането ще може да достига и до най-малките населени места“, обясни инж. Йовев.

Той напомни, че в настоящия програмен период за подобряване на жизнената среда по програмата са осигурени 1,6 млрд. лева, с които се обновяват 39 големи и средни български градове. „Положителен знак и доказателство, че бизнесът и по-специално строителния бранш в България се развива, е фактът, че категориите в националния конкурс „Сграда на годината“ стават все повече, участниците в него също“, каза още на церемонията инженер Йовев.

„Още по-радващо е, че сред отличените са и сгради – паметници на културата, с образователна и спортна насоченост, което показва, че продължаваме да държим на ценности като образование и духовност“, заключи заместник-регионалният министър.

IMG 2611

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров похвали екипа си за добре свършената работа при изпълнението на проектите, които промениха облика на града

www.infoz.bg  www.infoz.bg

 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24