Предвидени са 3 млн. лв. за ремонт на Тракийския университет в Стара Загора

Предвидени са 3 млн. лв. за ремонт на Тракийския университет в Стара Загора

За публично обсъждане е публикуван проект за изменение на процедурата Подкрепа за висшите училища в Република България по приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“ на Оперативна програма „Региони в растеж“. Целта е да се създадат условия за модерни образователни услуги в сферата на висшето образование чрез обновяване на материалната база, осигуряване на съвременно оборудване и обзавеждане.

Изменението на Насоките за кандидатстване по процедурата се осъществява с цел да бъде поканен да кандидатства с проектно предложение Тракийски университет – Стара Загора, определен по процедурата, като първи резервен проект при наличие на финансов ресурс след финансиране на списъка с основните проекти, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Предложения и коментари по горепосочените документи могат да се изпращат в срок до 17:30 часа на 16.01.2020 г. (включително), по официален път или на следната електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., както и в модула за електронно кандидатстване на информационната система за управление и наблюдение 2020. Проектът на Насоки за кандидатстване, заедно с приложенията към него, са публикувани на интернет сайта на програмата.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

31 07 21

Светът

Шведският автомобилен концерн Volvo Cars отчита най-силните си шестмесечни данни в своята 94-годишна история по отношение на печалбата и продажбите. Печалба преди лихви и данъци е 13,24 млрд. крони (1,5 млрд. долара) при загуба от 989 млн. долара година по-рано. Продължава обаче недостигът на полупроводници и тойва ще се отрази негативно върху резултатите през втората половина на 2021 г.

* * *
Руската централна банка увеличи основния си лихвен процент до 6,5%, за да ограничи високата инфлация

* * *
Летните олимпийски игри ще бъдат открити с красива церемония в Токио на 23 юли 2021 г. от 14:00 часа. Олимпиадата се провежда от 23 юли до 8 август 2021 г.

* * *
Нов високоскоростен влак на магнитна възглавница беше представен в Китай с твърдение, че е най-бързият в света, развивайки скорост от 600 километра в час. Тази скорост е съпоставима на полета със самолет. Времето за пътуване от Пекин до Шанхай (над 1000 км) може да падне до 2 часа и половина. Със самолет това разстояние се изминава за 3 часа

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни