Зърнопроизводителите ще зареждат комбайни на бензиностанции в знак на протест

На 24 юли 2015 г. Националната асоциация на зърнопроизводителите ще проведе протестно показно зареждане на селскостопански машини на бензиностанции в цялата страна. В Стара Загора трактори и комбайни ще зареждат гориво в 9:00 часа на южния изход на града.

Протест на зърнопроизводителитеЗърнопроизводителите няма да преминават с машините си по улиците на града, за да не създават затруднения на хората. Не се планира е блокиране на единственият подход към автомагистрала "Тракия", но е възможно автомобилният трафик в отсечката до Летище Стара Загора да бъде затруднен.

Акцията е по повод въведените непосилни за земеделския сектор изисквания за инсталиране на нивомери и касови апарати. Протестът цели да покаже невъзможността на прилагането на наредбата.

Финансовата и административна тежест за инсталиране за нивомерни и фискални устройства в земеделските стопанства, която се вменява с последното изменение на наредбата, е безпрецедентна практика в световен мащаб и репресия спрямо земеделските производители, категорични са зърнопроизводителите.

infoz autor www.infoz.bg