Ученици проявяват силен интерес към Тракийския университет

Тракийският университет откри кампанията си за нов прием на студенти на Кандидатстудентската борса, която се провежда в София в Дом на културата „Средец“ на 18 19 февруари. Учениците проявиха голям интерес към щанда на висшето учебно заведение в Стара Загора. Националната кандидатстудентска борса, която е подкрепена от Министерство на образованието и науката, се провежда за 26-и път.

Заместник-ректорът по учебната дейност доц. Нели Грозева и експерти от учебния отдел разясняват възможности и специалности, които предлага университетът на младите хора.

„В духа на добрата традиция, тази година висшите училища ще дадат възможност на зрелостниците в София и региона да направят информиран избор. На борсата участват също и организации, свързани с образованието като Националният център за кандидатстудентска подготовка и информация , който дава възможност на зрелостниците да подадат документи и за Тракийски университет. Борсата предоставя както информация от представителите на висшите учебни заведения, така и справочна и учебно-методична литература“ - заяви доц. Борислав Попов, който е член на УС на Националната кандидатстудентска борса и преподавател по Медицинска генетика в Тракийския университет, съобщиха от пресцентъра.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Теми:

На подобна тема