Полицейска акция по линия на пътната безопасност е проведена в Стара Загора

1247 лица и 1028 моторни превозни средства са проверени в рамките на специализирана полицейска операция на територията на СДВР и областните дирекции в Сливен и Стара Загора. Тя е проведена на 28 срещу 29 февруари с акцент безопасност на движението по пътищата, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

driverВ рамките на операцията на водачите са съставени 79 акта за установени нарушения и 90 фиша за различни нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП).

На територията на СДВР са отнети свидетелствата за управление на моторни превозни средства на 30 водачи, а на 4-ма са свалени регистрационните номера на автомобилите. На още 3-ма шофьори - 1 в ОДМВР - Сливен и 2-ма в ОДМВР - Стара Загора са свалени табелите на автомобилите им.

Установените да управляват след употреба на алкохол и в трите дирекции са 16, като на 4-ма са засечени на територията на СДВР и по 1 – в Сливен и Стара Загора, уредите са отчели над 1,2 промила. В СДВР са установени 3 случая на управление от неправоспособни, а в ОДМВР - Стара Загора - 1. По време на операцията от СДВР е издирен и един мъж.

www.infoz.bg  www.infoz.bg