Старозагорски депутати от ГЕРБ питат министри за частно инвестиционно намерение за добив на полезни изкопаеми

Днес в Народното събрание бяха входирани въпросите на депутатите от ГЕРБ – Стара Загора Борис Кърчев и Радостин Танев, касаещи инвестиционно намерение за площ „Свети Никола“ от страна на дружеството „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Територия на четири общини влиза в обхвата му - Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови.

Народните представители са задали въпросите си към министерствата на околната среда и водите и на енергетиката. „Необходимо е на обществото да бъдат дадени подробности относно полученото от канадската фирма разрешение № 524, от 13.12.2019 г., издадено от Министъра на енергетиката“, смята Борис Кърчев. „За да се избегне излишно напрежение у хората от четирите общини е важно да се знае уведомена ли е местната власт и имат ли свои становища Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови по въпроса с добив на полезни изкопаеми в площ „Св. Никола“, допълни народният представител Радостин Танев. Той, заедно с представителя на Казанлък – Борис Кърчев, се обръща за позиция по казуса към ресорните министерства.

Депутатите искат подробности за принципа и технологията на добиване на подземните ресурси. Не на последно място, трябва да се има предвид и необходимата синхронизация между добива на полезни изкопаеми и развитието на селското стопанство в района, емблематичен с отглеждането на маслодайна роза и лавандула, допълват въпросите си още Кърчев и Танев.

vaprosi

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

На подобна тема

Най-четеното от последните дни