Изследваните до момента проби за коронавирус в лабораторията в Стара Загора, са отрицателни

Изследваните до момента проби за коронавирус в лабораторията в Стара Загора са отрицателни

64 проби от населени места от Югоизточна България са изследвани за коронавирус на 12 март в лабораторията в Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Про. д-р Стоян Киркович“ - Стара Загора. Те, както и всички останали, изследвани досега в нея, са отрицателни. 23 са общо случаите на COVID-19 в България.

Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 души, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица.

В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.

До момента има един смъртен случай - жена на 66 години, починала в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема