Оранжев код за цялата страна. Максималните температури до 41 градуса

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ - БАН) обяви за днес оранжев код за високи температури във всички области от страната. Ще бъде горещо. Максималните температури ще са между 38 и 41 градуса. Видин и Монтана – горещо. Максималните температури ще са между 37 и 39 градуса. Добрич и Варна – горещо с максимални температури 28 - 30 градуса.

jalt kodБургас – горещо с максимални температури 29 - 31 градуса. Смолян – горещо. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 29 градуса. София област, София, Перник – горещо. Максималните температури ще са 36 - 38 градуса. Според прогнозите на sinoptik.bg максималните температури в Стара Загора ще бъдат 37 градуса. Времето е опасно. Прогнозирани са за по-рядко случващи се метеорологични явления.

Възможни са материални щети и има опасност от наранявания. Бъдете много внимателни и се информирайте подробно и често за метеорологичната обстановка. Съобразявайте се с неизбежните рискове и следвайте всички съвети на компетентните органи.

Днес през деня ще е без валежи. По-вероятно е в следобедните часове на места да прегърми. В петък на места от запад на изток ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. В количества – 3 - 10 л/кв. м, в отделни райони до 15 - 20 л/кв. м. В събота само на отделни места, главно в планинските райони слабо ще превали. Количествата – между 2 и 7 л/кв. м.

 

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Министерството на околната среда и водите)

Теми: