19 април 2020: заразени с коронавирус - 884, починали - 42, излекувани - 161

19 април 2020: заразени с коронавирус - 884, починали - 42, излекувани - 161

Нови 6 случая на COVID-19 са потвърдени у нас. Това съобщиха от Националния оперативен щаб тази сутрин. През последното денонощие от близо 500 проби 19 са дали положителен резултат. Така случаите на коронавирусна инфекция в България стават 884. 8 са новите случаи на излекувани пациенти, с което общият им брой става 161.

С доказан COVID-19 под лекарско наблюдение в болнични условия са настанени 246 лица. От тях 35 се намират в интензивни отделения и клиники. През последното денонощие е потвърден един случай на коронавирус в област Стара Загора. Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в региона до момента е 32.

69 са медицинските служители, при които е потвърден новият коронавирус.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са 42-ма. Вчера в „Пирогов“ е починал мъж на 60 г. Пациентът е страдал от хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и пулмофиброза. Бил е поставен на апаратна вентилация в реанимацията на лечебното заведение. Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев потвърди, че след великденските празници ще бъдат възстановени плановата дейност в лечебните заведения, женските и детски консултации, както и изпълнението на националния имунизационен календар. Тези дейности ще се провеждат в определени дни, за да се избегне смесването на потоци от пациенти. На този етап свижданията в болниците няма да бъдат възобновени.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема