▶ Контролно-пропускателните пунктове в областните градове ще бъдат премахнати на Гергьовден (ВИДЕО)

Шофьорските курсове ще бъдат възобновени при редовно дезинфекциране на автомобила и носене на предпазни средства, закриващи носа и устата на инструктора и курсиста. Ще бъде разрешен от 4 май индивидуалният спорт на открито, но без състезателен характер. Ще отворят и плувните басейни при строги противоепидемични мерки.

kpp 2

ventsislav mutafchiyski

Това стана ясно на брифинг с участието на премиера Бойко Борисов, министри от кабинета и Националния оперативен щаб

След проверки на регионалните здравни инспекции, при спазване на конкретни предписания, ще могат да работят летни градини и тераси на ресторанти. Това ще става при определени правила, които ще бъдат обявени със заповед на министъра на здравеопазването.

Министър-председателят съобщи, че следобед на 7 май КПП-ата в областните градове може да отпаднат. Той призова хората да бъдат отговорни и да спазват социалната дистанция. Ако мерките не се спазват, отново ще бъдат въведени ограничения.

На този етап не се предвижда отваряне на детските ясли и градини.

Съвместна пресконференция на премиера Бойко Борисов, министри и Националния оперативен щаб за борба с коронавируса за оповестяване на мерки и правила, които трябва да се спазват

www.infoz.bg  www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема