въгледобив, Мини Марица-изток

Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание и евродепутатът Андрей Новаков обсъдиха политиката на Европейския съюз в областта на екологията

Емил Христов, зам.-председател на Народното събрание и евродепутатът Андрей Новаков обсъдиха актуални за страната и за региона на Стара Загора теми по време на среща днес. Новаков е категоричен, че ще продължи да защитава интересите на българския въгледобив пред привърженици на „зелената сделка“.

novakov

Българският представител в Европейския парламент е защитник на тезата, че „Мини Марица-изток“ ЕАД и топлоелектрическите централи в комплекса трябва да работят, докато има въглища в находището. Той уточни, че българските евродепутати работят усилено за каузата да бъдат преразгледани параметрите на споразумението, тъй като на фона на икономическата криза, предизвикана от COVID-19, не е редно определени държави да ликвидират стратегически за икономиките им предприятия и отрасли.

Emil Hristov

Емил Христов сподели мнението си, че амбицията на Европа да бъде спасител на света от климатичните промени не се приема еднозначно дори в самата Европа. Цената, която хората в личен план трябва да платят, ще бъде много висока и то в момент, който е много тежък за всяка национална икономика. След първоначалния ентусиазъм от страна на някои европейски политици, днес е нужно темата да се преосмисли разумно и в контекста на днешния ден. Политическите грешки е възможно да доведат до оскъпяване на европейските стоки и това ще ги направи непродаваеми, счита Емил Христов.

Сред приоритетите на региона и в частност на Стара Загора са здравеопазването и образованието, сподели Емил Христов. Андрей Новаков изрази своята готовност и желание също да помогне за развитието за града. Той ще посети съвсем скоро Стара Загора и уточни, че в качеството си на евродепутат от ГЕРБ ще открие свой офис, за да бъде по-близо до хората и да помага реално за решаване на техни конкретни проблеми.

 

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема