Отменя се карантината на част от лицата, пристигнали у нас от държави от Европейския съюз, Сърбия и Северна Македония

Отменя се карантината за хора, пристигнали от държави от Европейския съюз, Сърбия и Северна Македония

Директорите на регионалните здравни инспекции отменят със заповеди издадените от тях предписания за поставяне под карантина на хора, които са влезли на територията на България от 20.05.2020 г. до 31.05.2020 г. включително, от държави членки на Европейския съюз, от Сърбия и Република Северна Македония.

Това се отнася за гражданите, при които причината за поставяне под карантина не е осъществен контакт с лице, болно от COVID-19.

Под карантина остават всички, които в периода от 20.05.2020 г. до 31.05.2020 г. са влезли на територията на България от Кралство Швеция, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Кралство Белгия, Република Ирландия, Република Португалия, Кралство Испания, Република Малта и Италия.

Всички хора, които влизат в България от тези държави, както и от всички трети страни, с изключение на Република Сърбия и Република Северна Македония, се поставят под карантина за срок от 14 дни в дома или в друго място за настаняване, в което лицето е посочило, че ще пребивава, с предписание, издадено от директора на съответната регионална здравна инспекция или оправомощено от него длъжностно лице.

Това нарежда министърът на здравеопазването Кирил Ананиев с издадена на 1 юни Заповед № РД-01-288/01.06.2020 г. Издадената днес Заповед № РД-01-288/01.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-285/29.05.2020 г.

Мобилната версия на браузъра не показва PDF файла. Можете да го свалите

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема