Фалшиви писма по електронна поща се изпращат до потребители на Агенцията по вписванията

Фалшиви писма по електронна поща се изпращат до потребители на Агенцията по вписванията

Агенция по вписванията информира, че не изпраща образци на нови декларации по електронна поща. Вчера редица потребители сигнализираха, че са получили електронни писма. От институцията предупреждават, да проверите внимателно адреса на електронната поща, от който е изпратен. При съмнение за истинността му, потребителите не трябва да отварят прикачените файлове.

Отварянето на файловете или свалянето им на локалния компютър води до риск операционната система да бъде заразена.

Писмата са от адрес "Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; и съдържат следния текст и прикачен файл към него:

"УВАЖАЕМИ/А ГОСПОДИН / ГОСПОЖО,

Във връзка с новоприетите промени в НАРЕДБА № 1 ОТ 14 ФЕВРУАРИ 2007 Г. ЗА ВОДЕНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ И ДОСТЪП ДО ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР И ДО РЕГИСТЪРА НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ (Наредбата), годишните финансови отчети (ГФО) за изминалата 2019 г. ще се приемат с нова декларация по член 62а от Наредбата. В нея ще се декларира, че ГФО са приети от компетентния за това орган. Приложно Ви изпращаме образец на новата декларация, която е задължителна при подаване на ГФО. Всички обявени отчети, които биват подадени без нея, ще им бъде налаган отказ."

Всички образци на съществуващи и актуализирани декларации могат да бъдат открити на официалните страници на регистрите, администрирани от Агенция по вписванията.

www.infoz.bg  www.infoz.bg