Не са нужни по-строги мерки срещу коронавируса

▶ Не са нужни по-строги мерки срещу коронавируса

Няма да се въвеждат по-строги мерки за предпазване от коронавируса. Необходимо е всички да спазват физическа дистанция, да се извършва дезинфекция и да се спазва дисциплина. За това призова министър-председателят Бойко Борисов. Той проведе среща с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, проф. Тодор Кантарджиев от Националния оперативен щаб и изпълнителния директор на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.

На срещата е обсъдена актуалната ситуация с разпространението на коронавируса в деня, в който беше констатиран рекорден брой на заразени с коронавирус.

Борисов призова да се спазват трите Д – дисциплина, дезинфекция, дистанция. Така можем да приемем този разумен риск. Като дойде ваксината, ще сме по-спокойни, каза премиерът. Никога не сме казвали, че коронавирусът си е отишъл. Не сме ви подвеждали, че пандемията е отшумяла. Към днешна дата смятам, че по никакъв начин не трябва да се паникьосваме, защото освен броя на заразените, се увеличава и броят на оздравелите, каза Бойко Борисов. Ако затягаме още мерките, ще внесем паника и риск за стопанския живот, добави той.

Вирусът е отслабнал, ситуацията не е критична, за да затягаме повече мерките. Той уточни, че в България има достатъчно тестове и през последните седмици се тестват много повече хора. В болниците са налични всички медикаменти, които са препоръчителни за лечение на коронавирус.

Вирусът беше много силен в началото на пандемията, но сега е с по-малка разрушителна способност, поясни проф. Костадин Ангелов, директор на Александровска болница.

Бойко Борисов: Няма да се въвеждат по-строги мерки за предпазване от коронавируса

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема