Премиерът обсъди с Националния оперативен щаб епидемичната обстановка

Премиерът обсъди с Националния оперативен щаб епидемичната обстановка

Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на която беше обсъдена актуалната епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19. Премиерът Бойко Борисов разпореди да продължат усилията за укрепване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19.

Те трябва да разполагат с всичко необходимо – лични предпазни средства, лекарства, дезинфектанти, както и с необходимия кадрови ресурс, информираха от пресслужбата на Министерски съвет.

Беше обсъдено още и провеждащото се у нас клинично проучване на медикамент за средно тежки и леки случаи на коронавирус като се очакват резултатите и становището на Изпълнителната агенция по лекарствата.

Министър Ананиев и НОЩ докладваха на премиера Борисов, че са дадени указания на областните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за засилване на текущия контрол по изпълнение на разпоредените мерки за справяне с новия вирус. „Продължавайте да следите за прилагането на доказалите своята ефективност мерки за ограничаване на заболеваемостта“, подчерта министър-председателят Борисов.

В хода на срещата бе обърнато специално внимание на разпространението на коронавирус на Балканите и на регистрирания значителен ръст на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

На подобна тема