Парад на ретро автомобили в Стара Загора - 2019

Парад на ретро автомобили в Стара Загора

За поредна година в Стара Загора ще се проведе парад на ретро автомобили. През 2019 г. парадът се проведе за 16-и път и събра 172-ма участници от страната и чужбина, като някои от тях показаха повече от един автомобил. Тази година събитието е на 6 септември, отново в парк „Артилерийски“. Организира се от Асоциация на автомобилните историци в България със съдействието на Община Стара Загора.

Основната идея е съборът да покаже исторически превозни средства. Няма състезателен характер и се акцентира на оценката на историческата стойност и на инженерната мисъл и дизайна, като част от световното културно наследство.

Подготвя се интерактивно представяне на събитието, като чрез QR кодове ще бъде предоставяна допълнителна информация за експонатите и за акцентите чрез сайт на организаторите, обясни Ганчо Баев, зам.-председател на Асоциацията.

Парадът се провежда на историческата дата 6 септември. Затова ще бъде представена възстановка на част от събитията за обявяване Съединението на България от национално дружество „Традиция“.

Предвидени са и награди – авторски творби на пловдивския скулптор Иван Ламбров, музикални изпълнения и атракции за децата.

Репортаж от парада на ретро автомобили, проведен в Стара Загора през 2019 г.

www.infoz.bg  www.infoz.bg

Светът

Решението на Джо Байдън за създаване на стратегически Индийско-тихоокеанско съюз с Австралия и Великобритания, целящ да противодейства на Китай, разгневи лидери в Европейския съюз. Те се чувстват изоставени и приемат този ход като, връщане към политиката на Тръмп спрямо Европа

* * *
В Русия се провеждат парламентарни избори, като всички изборни секции са отворени от петък. Заради коронавирусната пандемия изборите в Руската федерация продължават до неделя. 110-милиона, имащи право на глас, избират депутати в Думата, долната камара на парламента, а също и представители в регионалните съвети

Повече...

новини в сайта RSS емисия facebooktwitter youtube subscribe ilko gruev карта CSS code Nu Html Checker

Най-четеното от последните дни